Proč přidávat skořici do vánočního cukroví?

Skořice

je přírodní antibiotikum a silný antioxidant
pomáhá při nachlazení
prohřívá tělo, což je v chladném období ideální

Skořice cukroví nejen chuťově obohatí a provoní, ale může nás chránit před nachlazením a to není všechno, čtěte níže.

cinnamon-stars-509268_1280

Při pocitu chladu a zimy si dejte čaj se špetkou skořice nebo pohankovou kaši s medem a skořicí. Tohle koření vás zahřeje a ochrání před viry a bakteriemi.

Skořice zahřívá na těle i na duši.

Co ještě dokáže skořice

štěpí tuky
zabraňuje zvyšování krevního cukru v krvi
snižuje vysoký cholesterol a LDL (škodlivý) cholesterol
HDL (ochranný cholesterol) zůstává nedotčen

Přidáním skořice do vánočního cukroví snížíte jeho glykemickou nálož a tím zabráníte přibírání na váze.

Skořice je vhodná do oříškového, čokoládového, kakaového cukroví a klasicky do perníčků.

Přeju vám voňavé vánoční pečení 🙂